» » Php script nasıl kurulur?cevabı burda

Php script kurulumu cogunun  aynıdır mysql bilgilerini girip php script kurabilirsiniz.Kurulumu tam bilmeyenler için gerekli açıklama konu hakkında altta yapılmıştır.


Öncelikle "PHP" scriptlerin kurulumlarını masaya yatıralım;

Bazı hazır web uygulamaları ve içerik yönetimlerinin dışında, manuel şekilde yazılmış Php tabanlı scriptlerin kurulumunda ilk dikkat edilecek yer "config.php, settings.php, function.php ,ayar.php " ve benzeri şekilde yapılandırma gereksinimi uyandıran sayfa isimleridir. Genelde "inc" diye kısaltılan "includes" dosyası içerisinde yer alırlar.

Bu tür dosyalarda genellikle alttaki satırlar ile karşılaşırız,

@mysql_connect("localhost","kullanıcı_adı","şifre";);

@mysql_select_db("db_ismi";);


########### yada ###############

$dbhost ="localhost";
$dbname ="db_ismi";
$dbuser ="kullanıcı_adı";
$dbpass ="şifreniz";


şeklinde pozisyonlar yer almaktadır. burdaki mantıkdan da anladığınız gibi Hostumuz için oluşturacağımız Database , Mysql kullanıcı bilgileri istenilmekte.

Örneğin "script" isimli Database oluşturup, "side" isimli kullanıcı hesabı açarak, şifresini "overdose" yapalım.
dolayısıyla config pozisyonumuz şu şekilde olmalıdır,

$dbhost ="localhost"; <<Burdaki "localhost" genelde standarttır.
$dbname ="script";
$dbuser ="side";
$dbpass ="overdose";


gerekli database ayarlarımızı oluşturduktan sonra, elimizdeki SQL dosyasını Hostingimizdeki "PhpMyAdmin" yardımı ile yükleyüyoruz.

Database ve Configirasyon ayarlarımız normal.

geriye kalan extra işlemlerde, Dosylara yazma izni ( CHMODE 777 ) vermek , tasarım yada içerik değiştirmek vs. gibi.

( Eğer bu Uygulama sonrasında Hata alıyorsanız, Hatalarınızı # ScriptSide forumlarında bizlere belirtebilirsiniz )

########## PHP Hazır İçerik Yönetim Sistemleri ##################

CMS uygulamalarına gelecek olursak, çoğunun kurulumu hakkında geniş ve resimli materialleri Google yardımıyla bulabilirsiniz zaten. Fakat kısaca anlatacak olursak,

Bu tür uygulamalarda öncelikle yapmamız gerek yine bir "DB" olusturmak, Mevcut kullanıcı adı ve şifremizi yazdıktan sonra elimizdeki dosyaları FTP protokolune aynen atıyoruz.
Upload işlemi bittiğinde "sitemizin.adi.com/install" , "sitemizin.adi.com/install.php" "sitemizin.adi.com/setup" tarzındaki kurulum dosyalarını çağırıp ordaki adımları izleyerek, Kuruluma baslayabilirsiniz.


########## ASP Uygulamaları ########

Genel anlamda Mysql bünyesinde çalısan asp scriptlerde de yukarıdakı baglantı pozisyonu mevuttur ve uygulama aynıdır.
Bunun dışında yalnızca Accses bünyesnde .mdb uygulamalarında yapacagımız tek işlem, dosyaları FTP protokolune attıktan sonra .Mdb ye yazma izni vermek le sınırlı :)
Ufak bi öneri; Public edilmiş, scriptleri kurarken orginal DB yolunu ve adını kendinize göre değiştirmelisiniz. Aksi takdirde farklı Downloader programlar ile DB yolunuz keşfedilip rahatlıkla çekile bilir.
# Çok Fazla geniş ayrıntıya giremedim, fakat yeni başlayanlara az da olsa yardımcı olacağını düşündüğüm bi açıklama oldu sanırım.

Kaynak : scriptside.net

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder