» »Unlabelled » vBulletin Tema Yükleme resimli anlatım


vbulletin tema yukleme 01 vBulletin Tema Yükleme
Öncelikle vBulletin admin panelimize giriyoruz. Kullandığınız dil paketine göre burda yazanlar farklılık gösterebilir. Mesela, kimi temalar diye çevirmiş, başka biri stiller demiş, diğeri stiller-temalar demiş vs. vs. Burda kafanız karışmasın. Sol taraftan Stiller-Temalar > Tema Yükle-İndir seçeneğine tıklıyoruz.
vbulletin tema yukleme 02 vBulletin Tema Yükleme
Açılan sayfadan sırayla şu işlemleri yapalım:
1) Gözat diyerek temanın .xml uzantılı dosyasını bulun.
2) Evet’e işaret koyun.
3) Temanın adı ne olsun ? Bir şey yazmazsanız adını feriha koyar. Tabi temanın adı feriha.xml olarak geçiyorsa :)
4) Yükle
Bunun haricindeki kısımlara dokunmanıza gerek yok. Temanın iskeletini böylece yüklemiş olacağız. Şimdi sıra geldi süslerini takmaya… Temanın grafiklerini ezbere atmayın. Forum anasayfasına gidin, yüklediğiniz feriha temasını seçin. Grafiğin olmadığı yerde x gibi kendini belli eden bir işaret ya da grafiğin adı vardır. Mesela; cevap yaz, yeni konu gibi. Ona sağ tıklayıp özelliklerine girin. Özelliklerde URL’si şöyle bir şeydir:
1
http://www.cenkblog.com/forum/images/feriha/buttons/reply.gif
Temanın dosyalarına bakıyoruz. Hmm temanın içerisinde feriha.xml dosyası ve feriha klasörü varmış. Linke bakıyoruz burda da feriha klasörü yazıyor. Demek ki temadaki feriha klasörünü forum/images içerisine göndereceğiz. Grafikleri de gönderiyoruz ve sayfayı yeniliyoruz. Grafikler çıktıysa tamamdır,

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder