» » Wordpress forum sitesi açıcaklar için tema

Wordpress sitelerini açıcaklar için forum teması düsünüyorsanız tam size göre bir tema paylasıyoruz bu wordpress forum teması ile artık sizde wordpress sadece blog sayfası olarak degil daha açık net üyelik sistemli forum sistemine sahip olacaksınız.Wordpress forum teması'nda emegi geçen arkadaslara sonsuz tesekkürlerimizi sunarız.

WordPress Forum Temasının Kurulumu:
Öncelikle temayı aktifleştirdikten sonra 6 adet sayfa oluşturulması gerek. Bu sayfalarda içerik olmayacak. Sayfaları yayınlamamızın nedeni, sayfa şablonlarını kullanarak konu ekle, cevap ekle gibi foruma ait özel sayfaları hazırlamak.
Yönetim panelinden Sayfalar -> Yeni Ekle bölümüne gelin.
Aşağıda ‘Başlık -> Şablon’ şeklinde yazdığım sayfaları yayınlayın.

  • Yeni Konu Aç -> Yeni Konu Aç
  • Konu Düzenle -> Konu Düzenle
  • Yeni Konular -> Yeni Konular
  • Cevap Yaz -> Yorum Yaz
  • Kontrol Paneli -> Kontrol Paneli
  • Cevap Düzenle -> Yorum Düzenle
Daha sonra üst bölümde ve alt bölümde görünecek olan menüleri oluşturmalısınız. Bunun için WordPress’in menüler özelliğinden faydalanacağız.
Yönetim panelinizde Görünüm > Menüler sayfasına gelin ve burada üst ve alt bölümde görünmesini istediğiniz 2 menüyü de oluşturun. Üst menüde (Panel menüsü) ziyaretçi siteye giriş yaptıktan sonra görünecek sayfaları, yani Kontrol Paneli ve Yeni Konular sayfasını ekleyin. Alt menüye istediğiniz sayfaları ekleyebilirsiniz.
Daha sonra bu menüleri yine aynı sayfadaki Tema Konumları bölümünden seçin ve kaydedin.

Forum kategorilerini eklemek çok basit. Yönetim panelinden Yazılar > Kategoriler sayfasına girin ve bir kategori oluşturun. Oluşturacağınız bu kategori, ekleyeceğiniz alt kategoriler için bir isim görevi görecektir. Alt kategoriler ise konu açılabilen kategorilerdir.

Örneğin yukarıdaki resimde WordPress Sorunları kategorisi bir üst kategoridir. Konularla birlikte görüntülenen Diğer Sorunlar, Eklenti Sorunları gibi kategoriler ise WordPress Sorunları kategorisinin alt kategorisidir.
Bunları yaptıktan sonra sıra geldi eklentilere.
WPDestek Forum Temasının çalışabilmesi için gerekli eklentiler:
  • Quick Count
    Kimler Online bölümü için gerekli eklenti.
  • WP-PageNavi
    Kategori sayfalarında konuları sayfalamak için gerekli eklenti.
  • WP-CommentNaviKonu sayfasında cevapları sayfalamak için gerekli eklenti.
  • WordPress SEOBreadcrumb navigasyon özelliği için gerekiyor. Etkinleştirdikten sonra yönetim panelindeki SEO -> Internal Links adımını takip edin. Enable Breadcrumbs seçeneğini işaretleyin ve Taxonomy to show in breadcrumbs for: bölümünden Kategori seçeneğini seçin.
  • WP No Category Base
    WP No Category Base eklentisi ile kategorilerde(forumlarda) alt forum özelliğinden kaynaklanabilecek sayfalama hataları önlenir. Ayrıca kategori URL adreslerinde ‘category’ gibi gereksiz ön ek kullanımını engellediğinden SEO açısından faydalı olacaktır.
Benim önerdiğim eklentiler:
  • GravatarLocalCache
    Üyelerin avatarları Gravatar servisi üzerinden çekiliyor. Bu görselleri sizin sunucunuzda barındırarak sayfa yüklenme hızını arttırır.
  • Limit Login AttemptsGiriş denemeleri sınırlandırır.
  • Manage Upload TypesYüklenecek dosya türlerini sınırlandırmanızı sağlar. Üyelerin her türlü dosyayı sunucunuza yüklemesini istemezsiniz.
  • Wp Pagenavi Style
    WP-Pagenavi eklentisinin sunmuş olduğu sayfalama görüntüsünü istediğiniz şekilde değiştirmenizis sağlayan bir eklenti. Temaya uygun bir görünüm seçebilirsiniz.
Ziyaretçilerinizin siteye üye olabilmesi için Ayarlar -> Genel sayfasından ‘İsteyen herkes kayıt olabilsin’ seçeneğini işaretleyin.
Konulara yapılan cevapların onaylanmadan yayınlanması için Ayarlar -> Tartışma sayfasından ‘Bir yönetici her zaman yorumu onaylamalı’ seçeneğindeki işareti kaldırın.
Önemli Not:
Tema henüz Alfa sürümündedir. Bu temayı henüz bitirmediğimiz, geliştirdiğimiz anlamına geliyor.
Karşılaştığınız hataları bize bildirirseniz yeni sürümlerde bu hataları gidermeye çalışacağız.
Tema üzerine yaptığınız kendi gelişmelerinizi de bize bildirirseniz sevinirim. Bu geliştirmeleri yeni sürümlere dahil ederiz.


DEMO:http://www.wpdestek.com/forum/
İndir:http://www.multiupload.nl/PABALH4CHY
http://yadi.sk/d/HC3Z8eLk6Zh77

About Unknown

Web Sayfamızda, Bilgisayar, İntenret, Güvenlik Sistemleri, Cep Telefonları, Tablet Bilgisayarlar, Navigation Sistemleri, Modem Kurulumları ve Smart TV ayarları ile ilgili tamamı görsel anlatımla hazırlanmış makaleler bulabilirsiniz. Keyifli Zaman Geçirmenizi Dileriz.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder